TUZLARIJE - BILTEN TK

24.10.2014.
Statistički podaci o avio saobraćaju za august i septembar
U prvih 9 mjeseci Aerodrom ˝Tuzla˝ zabilježio 109.000 putnika
Tuzlarije


Direkcija za civilno vazduhoplovstvo ponovo kasni sa objavljivanjem statističkih podataka o avio saobraćaju. Imajući u vidu da aerodromi Sarajevo, Mostar i Banja Luka sami objavljuju svoje podatke, dok to Tuzla ne čini, nameće se zaključak da krivac za kašnjenje možda i nije BHDCA. U svakom slučaju to je šteta jer dobri rezultati stimulativno djeluju na potencijalne putnike i mogu doprinjeti povećanju broja putnika.

Rezultati su više nego dobri, svi aerodromi u BiH bilježe značajan porast broja putnika i sve smo bliže magičnom broju od milion prevezenih putnika u jednoj godini.

Tuzlarije


Tuzlarije


"Tuzla" bilježi nove rekorde
U prvih šest mjeseci Aerodrom Tuzla je zabilježio 53.000 putnika da bi u naredna tri mjeseca prevezeno rekordnih 56.107 putnika, što za devet mjeseci čini ukupno 109.000 putnika. Uz ovakve podatke ni cilj od 150.000 putnika za godinu dana nije neostvariv iako treba naglasiti da je od ukupnog broja važnije da svi letovi budu dobro popunjeni jer kod low cost kompanija milosti nema, lete dok zarađuju.

Tuzlarije


Naredni mjeseci će biti jako važni za budućnost aerodroma jer bi se situacija mogla još više poboljšati ukoliko Wizzair nađe računicu da na našem aerodromu otvori svoju bazu.

V.K.