TUZLARIJE - BILTEN TK

22.10.2014.
Ostale Odluke Vlade TK donesene na redovnoj sjednici
Kadrovska pitanja, odluke o zapošljavanju vozača, sekretara ..

-Vlada TK dala je saglasnost na Odluku kojom se odobravaju sredstva u iznosu od 2.000.00 KM Općinskom sudu u Tuzli na ime uplate predujma za finansiranje stečajnog postupka za privredno društvo „Unioninvest-mašinska montaža“d.o.o. Tuzla.

Tuzlarije


-Vlada je dala saglasnost na Odluku o odobravanju sredstava JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh” Banovići na ime finansiranja troškova rada u iznosu od
185.580, 00 KM.

-Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Program rada Vlade za 2014. godinu.

-Vlada TK dala je saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona.

-Vlada je dala saglasnost za prijem u radni odnos višeg referenta-vozača motornog vozila, 1 izvršitelj, na neodređeno vrijeme u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

-Vlada TK dala je saglasnost JU Narodno pozoriste Tuzla za prijem zaposlenika i zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto „sekretar“, 1 izvršilac, na određeno vrijeme do povratka zaposlenice sa porođajnog odsustva, a najduže godinu dana, puno radno vrijeme, počev od 1.11.20 14. godine.

-Vlada je dala saglasnost JU Arhiv Tuzlanskog kantona za raspisivanje Konkursa za prijem zaposlenika na radna mjesta arhivista na sređivanju, obradi i zaštite arhivske građe u Arhivu, 1 izvršilac na puno radno vrijeme na neodređeno vrijeme i arhivista, 1 izvršilac na puno radno vrijeme, do povratka zaposlenika sa funkcije.

-U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK je donijela Odluku kojom utvrđuje prijedlog kandidata za imenovanje predsjednika i članova za Nadzorni odbor JP "Šume Tuzlanskog kantona " D.D. Kladanj, u ime državnog kapitala, do imenovanja NO u skladu sa zakonom. Nadzorni odbor u sastavu Senid Gogić, dipl.oec., Alen Taletović, dipl.pravnik, Džihad Kovačević, prof.odbrane i sigurnosti i Mirela Buševac, dipl.pravnik bit će imenovan najduže do 90 dana.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK