TUZLARIJE - BILTEN TK

14.11.2014.
Vlada TK: Čestitka Bingu povodom otvaranja novog proizvodnog pogona
TuzlarijePovodom puštanja u probni rad farme pilića u Špionici Vlada Tuzlanskog kantona, članovima Uprave i uposlenicima kompanije Bingo d.o.o. Tuzla, upućuje iskrene čestitke.

Otvaranje novih proizvodnih pogona je pokazatelj da se i u teškom vremenu, u kojem živimo, uz trud i zalaganje mogu ostvariti zacrtani ciljevi. Zahvaljujući takvom opredjeljenju Bingo je danas najveći bosanskohercegovački trgovinski lanac, kompanija kojom se svi mi ponosimo.
Posebno smo ponosni na činjenicu da je Bingo najveći domaći investitor u BiH, što pokazuje otvaranje najsavremenije farme koka nosilja u poslovnoj zoni Ciljuge u općini Živinice, u julu ove godine, kao najznačajnije investicije u oblasti poljoprivredne proizvodnje na području Tuzlanskog kantona.

Ovaj bh-brend je nesumljivo osim sopstvenog rasta i privrednog razvoja, u relativno kratkom periodu, dao veliki doprinos ukupnom privrednom i društvenom razvoju, ne samo Tuzle i Tuzlanskog kantona nego i cijele Bosne i Hercegovine.

Posmatrajući rast ovog bh-brenda Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo osjećaju posebno zadovoljstvo jer je naša podrška koju smo pružili "Bingu", u smislu pribavljanja potrebnih dozvola za rad, rezultirala otvaranjem novih radnih mjesta.

S tim u vezi, Bingo d.o.o. Tuzla će u Vladi Tuzlanskog kantona uvijek imati partnera i otvorenog saradnika.