TUZLARIJE - BILTEN TK

13.11.2014.
Posjeta predstavnika Ambasade Ujedinjenog kraljevstva TK-u
Osvrt na trenutno ekonomsko, socijalno i političko stanje
Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić sa ministrom finansija Miralemom Nuhanovićem, primio je danas prvog političkog sekretara pri ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Susan Laffey i ekonomskog savjetnika Damira Šaljića.

Tema sastanka bio je osvrt na trenutno ekonomsko, socijalno i političko stanje u Tuzlanskom kantonu.

Kratkim uvidom u ono što je Vlada TK u ovom mandatu, naslijedila i postigla u proteklih devet mjeseci, premijer Umihanić informisao je političku savjetnicu Britanske ambasade o ključnim problemima.

Podcrtavajući sve napore i učinjeno kada je u pitanju racionalizacija javnih prihoda i podizanje efikasnosti javne uprave premijer Umihanić osvrnuo se i na projekte koji nisu dovedeni do kraja.

Političku savjetnicu Laffey posebno je interesovao problem preduzeća „Dita" i „Konjuh", te pojedinosti o tome na koji se način Vlada TK trebala angažovati u „planu spasa".

Ministar Nuhanović govorio je o stanju u Budžetu TK te podvukao da će uštede u visini od 23 miliona KM na kraju godine rezultirati deficitom manjim od planiranih 45 miliona KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK