TUZLARIJE - BILTEN TK

12.11.2014.
Vlada TK: Razrješenja, postavljenja, saglasnosti na prijem uposlenika
Tuzlarije


Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" Tuzla.
Vlada TK dala je saglasnost JU NUB „Derviš Sušić" Tuzla za prijem uposlenika na puno radno vrijeme na određeno vrijeme u periodu od 15.11.2014. do 31.12.2014. godine, na radno mjesto diplomirani bibliotekar VSS, 1 izvršilac.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK je donijela Rješenje o razrješenju predsjednika i članova Školskog odbora JU Mješovita srednja škola Doboj Istok u sastavu Mersed Omerović, predsjednik i članovi Senada Džanić i Abdulah Mešić.

Vlada je također privremeno imenovala predsjednika i članove Školskog odbora JU Mješovita srednja škola Doboj Istok, na period do 90 dana u sastavu Admir Šišić, predsjednik i članovi Emina Hasančević i Nermin Buljić.

Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju prijedloga kandidata za privremeno imenovanje Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla".

Vlada TK donijela je Odluku o određivanju punomoćnika državnog kapitala koji, u ime osnivača, vrše funkciju Skupštine Radio – televizije Tuzlanskog kantona u sastavu Mensur Begić, predsjednik i članovi Eldina Čustović i Omar Hadžić.

Vlada TK donijela je Odluku o davanju prethodne saglasnosti Skupštini Javnog preduzeća Radio-televizija Tuzlanskog kantona za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora JP RTV Tuzlanskog kantona, na period najduže 90 dana u sastavu Omer Ročević, predsjednik i članovi Fertik Glibanović i Ervin Alibegović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK