TUZLARIJE - BILTEN TK

06.11.2014.
Bahrija Umihanić:
Zapošljavanje i privreda su jedini spas za TK
TuzlarijeIako je premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić jutros podnio ostavku na tu poziciju Skupštini Kantona, javnosti se ipak obratio u tom svojstvu i to na press konferenciji koja je organizovana na Međunarodnom aerodromu Tuzla u povodu saradnje sa avionskom kompanijom Wizz Air.

Na pitanja novinara o razlozima ostavke nije htio davati bilo kakve odgovore, ali se osvrnuo na Tuzlanski kanton u periodu od četiri predstojeće godine.

„Ukoliko ne dođe do ozbiljnog zaokreta ka zapošljavanju i razvoju privrede Tuzlanski katon će strmoglavo tonuti dalje. Tu je neophodno spomenuti promjenu fokusa sa javne administracije ka otvaranju novih radnih mjesta“, kazao je Umihanić.

Ujedno je dodao da je razvoj Tuzlanskog kantona jasno vidljiv kroz dokument o njegovom strateškom razvoju.

„To se radi transparentno i u saradnji sa UNDP-em, a koordinaciono tijelo čini 110 ljudi iz vladinog i nevladinog sektora sa podrčja cjelokupnog kantona. Upravo su oni ti koji su mjerodavni da kažu kako će ići razvoj Tuzlanskog kantona, a stručnjaci su ti da njihovo viđenje bude konkretno oblikovano“, kazao je Umihanić.

B. Kaletović