TUZLARIJE - BILTEN TK

04.11.2014.
Finansiranje dijela rada čuvarske službe
Subvencije javnim preduzećima u iznosu od 800.000,00 KM


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Program utroška budžetskih sredstava – tekući transferi i drugi tekući rashodi za 2014. godinu. Budžetom Tuzlanskog kantona za 2014. na poziciji Transferi i drugi tekući rashodi –Subvencije javnim preduzećima predviđena su novčana sredstva u iznosu od 800.000, 00 KM.

Tuzlarije


Sredstva za realizaciju ovog Programa obezbijeđena su Budžetom Tuzlanskog kantona za 2014. godinu na budžetskoj poziciji Kantonalne uprave za šumarstvo u dijelu koji se odnose na tekuće transfere. Budžetska sredstva bit će utrošena na finansiranje dijela rada čuvarske službe, a u skladu sa Sporazumom o regulisanju međusobnih prava i obaveza između
Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Javnog preduzeća „Šume Tuzlanskog kantona“ dioničko društvo Kladanj, a koji se odnosi na obavljanje poslova i finansiranje troškova čuvarske službe u državnim šumama, stručnih poslova u privatnim šumama i poslova Zakona o šumama za 2013. godinu, koji će biti potpisan nakon donošenja ovog Programa.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK