TUZLARIJE - BILTEN TK

24.11.2014.
Vodič za bolje funkcionisanje vlasti
Održan seminar za novoizabrane poslanike u Skupštini TK
Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u saradnji sa stručnom službom Skupštine Tuzlanskog kantona organizovala je danas u Tuzli orijentacijski seminar za novoizabrane zastupnike Skupštine Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Seminar su održali uposlenici stručne službe Skupštine TK-a koji su zastupnicima predstavili osnovna dokumenta relevantna za njihov budući rad, upoznali ih s nadležnostima Skupštine, radom stručne službe i osobljem, te su promovisali Vodič koji je urađen uz pomoć Misije OSCE-a u BiH.

- Ovo je zapravo obuka za 26 poslanika koji su izabrani u novi saziv Skupštine Tuzlanskog kantona. Obuka i Vodić će biti snažno oružje za predstavnike vlasti i mi iz OSCE-a smo sretni da možemo sarađivati i pružiti podršku budućim vlastima u Tuzlanskom kantou – rekao je Gonzalo de Cesare, predstavnik Misije OSCE-a u BiH.

Tuzlarije


Tokom skupa naglašeno je da će pravilno uvođenje novoizabranih poslanika u obavljanje njihovih dužnosti, rezultirati kvalitetnim načinom ostvarivanja prava i ispunjavanja obaveza.

- Vodič sadrži čitav jedan set pravila, zakona, dužnosti i obaveza poslanika, koji će najviše njima koristiti. Kroz današnji trening mi smo prošli kroz ovaj Vodič i prisutni su mogli da postavljaju pitanja vezana za sva ta pravila koja on sadrži. Mislim da smo na taj način doprinijeli da poslanici bolje razumiju šta se od njih očekuje – dodao je De Cesare.

Tuzlarije


S.P.