TUZLARIJE - BILTEN TK

18.12.2014.
U povodu preuzimanja Interexa:
Čestitka premijera TK vlasniku kompanije Bingo

Tuzlarije


Povodom preuzimanja trgovinskog lanca Interex BiH premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić je vlasniku kompanije Bingo d.o.o. uputio javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime sa izuzetnim zadovoljstvom, Senadu Džambiću vlasniku firme Bingo d.o.o., članovima Uprave društva, kao i svim uposlenicima, upućujem najiskrenije čestitke na preuzimanju trgovinskog lanca Interex BiH. Ubijeđen sam da konstantan rast ovog trgovinskog giganta nije slučajnost, a veličinu ovog događaja još više ističe detalj da se radi o domaćoj firmi.

Rijetkost je da domaće firme koristeći raspoložive materijalne resurse i ljudske potencijale postižu značajne efekte poput „Binga“, a to je nedavno potvrđeno i činjenicom da Vaš i naš najveći domaći trgovinski lanac sve sigurnije ovladava i vlastitom proizvodnjom.

Ovakvim poslovnim uspjesima, ne samo da naši domaći proizvođači dobivaju više prostora i prilike u tržišnoj utakmici, nego se direktno i indirektno otvaraju nova radna mjesta.

S tim u vezi nadam se da će saradnja Vlade Tuzlanskog kantona i trgovinskog lanca „Bingo“ rezultirati još efikasnijim korištenjem svih privrednih kapaciteta na području Tuzlanskog kantona, te da ćemo zajednički djelovati u cilju opšteg benefita.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK