TUZLARIJE - BILTEN TK

03.01.2015.
Vlada TK :
Jednokratna novčana pomoć radnicima

Vlada TK donijela je Odluku o načinu realizacije sredstava za jednokratne novčane pomoći. Odobrena novčana sredstva u iznosu od 220.000, 00 KM sa pozicije „Tekuća rezerva" prema Odluci Vlade TK realizovat će Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK i centri za socijalni rad sa područja Tuzlanskog kantona na ime jednokratnih novčanih pomoći radnicima firmi sa područja TK koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Tuzlarije


Sredstva će isplatiti centri za socijalni rad radnicima firmi sa područja Tuzlanskog kantona, na osnovu zajedničkog zahtjeva sindikalnih organizacija a prema spiskovima radnika, ovjerenih od strane sindikalnih organizacija, izuzev centra za socijalni rad Tuzla za koje će Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK izvršiti isplatu, na osnovu iste dokumentacije.

Centri za socijalni rad sa područja Tuzlanskog kantona zbog hitnosti realizacije Odluke pojednostavili su i ubrzali provođenje upravnog postupka kako u pogledu podnošenja pojedinačnih zahtjeva tako i u pogledu dokumentacije koju je potrebno priložiti.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK