TUZLARIJE - BILTEN TK

27.01.2015.
Vlada Tuzlanskog kantona
Sanacija putnih komunikacija


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o proglašenju ceste Kladanj-Brataljevići-Milankovići - spoj sa R404 od značaja za Tuzlanski kanton. Ovom odlukom zadužena je Javna ustanova Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona da u Plan rada i finansijski plan za 2015. godinu, uvrsti sredstva za sanaciju ove putne komunikacije.

Tuzlarije


Razlozi za proglašenje ove dionice putem od značaja za Tuzlanski kanton su pokrenute aktivnosti na uspostavljanju procesa proizvodnje u rudniku nemetala (magnezita) Kladanj, kao i činjenica da preduzeće „Muška voda“ doo Kladanj počinje izgradnju fabrike za flaširanje i distribuciju vode na ovom lokalitetu. Pored toga, u protekloj godini je za goste ponovo otvoren hotelski kompleks „Muška voda“. Budući da se radi o cesti koja je jedina komunikacija sa tim područjem, proglašenje od značaja za TK je u cilju ubrzanja i poboljšanja privrednog i turističkog razvoja općine Kladanj i Tuzlanskog kantona.

Vlada je donijela Zaključak kojim zadužuje Javnu ustanovu Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona da u Plan rada i finansijski plan za 2015. godinu uvrsti sredstva za izvođenje radova na rekonstrukciji i saniranju prilaza mostu na rijeci Spreča, na putu Ljubače - Suha.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK