TUZLARIJE - BILTEN TK

17.02.2015.
Kantonalni operativni centar CZ
Registrovano reaktiviranje starih i pokretanje novih klizišta
Tuzlarije
Foto: Arhiva


Kantonalni operativni centar civilne zaštite izvještava da je u protekla 24 sata Opštinskom štavu civilne zaštite Kalesija prijavljeno reaktiviranje pet starih klizišta u naseljima G. Kalesija, Miljanovci, Mahmutovići, Paraći i Međaš. Klizište u naselju Međaš ugrožava jedan pomoćni objekat (štala).

Takođe, u protekla 24 sata OSCZ Gradačac prijavljeno je sedam novih klizišta u mjesnim zajednicama Rajska, Zelinja Srednja, Mionica III, Kerep, Mionica-Centar i Jelovčevo Selo. Klizišta u svim MZ ugrožavaju stambene objekte

Požar na Stupinama
U protekla 24 sata PVJ na području Tuzlanskog kantona, osim nekoliko tehničkih i imale su dvije intervencije, i to: PVJ Tuzla imala je intervenciju gašenja požara u stanu u naselju Stupine. Uzrok požara su el. instalacije. Požar je lokalizovan i ugašen. PVJ Gračanica imala je intervenciju na gašenju dimnjaka na privatnom stambenom objektu u Gračanici. Požar je lokalizovan i ugašen.

U naselju Lukavica Rijeka izgrađen most
U Općini Doboj Istok tokom proteklog vikenda završeni su radovi na izgradnji mosta u naselju Lukavica Rijeka. Radovi ukupne vrijednosti oko 100.000 KM su finansirani od strane UNDP-a i Općine Doboj Istok a izvele su ih inženjerijske jedinice OSBiH i EUFOR-a.