TUZLARIJE - BILTEN TK

25.02.2015.
Kantonalni operativni centar civilne zaštite izvještava o novim klizištima
TuzlarijePrema jutros dostavljenom izvještaju Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite, situacija sa klizištima se ne smiruje, sa terena pristižu prijave o reaktiviranju starih i pojavi novih klizišta.

OSCZ Gračanica izvještava da je na području ove općine došlo je do reaktiviranja četiri i pojave jednog novog klizišta.
Reaktivirana su klizišta u naseljima: Malešići, koje ugrožava mezarje, Škahovica koje ugrožava jedan stambeni objekat, dva klizišta u naselju Lukavica koja ugrožavaju jedan stambeni objekat i jedno novo klizište u Gračanici koje ugrožava jedan vikend objekat.

Prema izvještaju OSCZ Gradačac na području općine prijavljena su četiri nova kilizišta u MZ Lukavac Gornji, Mionica Centar, Kerep i Vučkovci. Ugrožen je jedan stambeni objekat.

Prema izvještaju OSCZ Kalesija na području općine došlo je do aktiviranja dva nova klizišta, u MZ Dubnica i Dedajići. Oba klizišta su prekinula lokalne puteve.

Prema izvještaju OSCZ D. Istok na području općine došlo je do aktiviranja četiri nova klizišta, dva u MZ Klokotnica, i dva u MZ Lukavica Rijeka. Klizišta ne ugrožavaju stambene i druge objekte.

Na magistralnom putu M 18, u naselju Prijanovići, MZ Stupari, došlo je do reaktivacije klizišta – odrona. Angažovana je mehanizacija koja radi na sanaciji pomenutog klizišta.