TUZLARIJE - BILTEN TK

26.02.2015.
Klizišta:
Izvještaj Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite
Tuzlarije
Foto: Arhiva
Kantonalni operativni centar civilne zaštite izvještava da su u protekla 24 sata opštinskim štabovima civilne zaštite prijavljena nova klizišta u općinama Srebrenik, Gračanica, Kalesija i Gradačac. Najviše klizišta prijavljeno je na području Gradačca ali je povoljna okolnost da je od deset klizišta njih osam na poljoprivrednom zemljištu.

Prema izvještaju OSCZ Srebrenik na području naselja Podpeć 25.02.2015.godine oko 1230 sati došlo je do aktiviranja klizišta koje ugrožava željezničku saobraćajnicu Tuzla-Brčko.

U protekla 24 sata OSCZ Gračanica prijavljeno je aktiviranje tri klizišta u MZ Buk (ugrožen jedan stambeni objekat), MZ Rašljeva (ugrožen jedan stambeni objekat) i u naselju Doborovci (poljoprivredno zemljište).

U protekla 24 sata OSCZ Kalesija je prijavljeno novo klizište u naselju Horozovina koje ugrožava jedan stambeni objekat.

U protekla 24 sata OSCZ Gradačac je prijavljeno aktiviranje 10 klizišta u MZ Srnice Gornje, Mionica I, Kerep, Zelinja Srednja, Međiđa Donja, Zelinja Donja i Jelovče Selo. Pomenuta klizišta ugrožavaju 2 stambena objekta, a 8 njih se nalazi na poljoprivrednom zemljištu.