TUZLARIJE - BILTEN TK

11.03.2015.
Premijer Gutić održao press konferenciju:
Radi se o pokušaju destabiliziranja rada Vlade
Tuzlarije


Kako se i očekivalo, na danas održanoj press konferenciji premijer TK Bego Gutić izvjestio je javnost o dešavanjima u vezi sa jučerašnjom vanrednom sjednicom Vlade TK na kojoj su tri ministra iz stranke SDA glasala protiv prijedloga premijera za sastav Kadrovske komisije Vlade TK.

Tuzlarije


Gutić je naglasio da to nije bio njegov prijedlog već da je on pročitao prijedlog koji je već ranije dogovoren u pregovorima stranaka koje imaju ministre u Vladi TK, te da mu nisu poznati razlozi zbog kojih su ministri glasali protiv tog prijedloga. Po završetku sjednice, premijer je izvjestio predsjednika kantonalnog Izvršnog odbora SDA Amira Fazlića o problemu koji se desio na sjednici, tražio od njega da se problem riješi unutar stranke i rekao da će u suprotnom pokrenuti inicijativu za smjenu trojice ministara iz reda SDA koji su glasali protiv dogovorenog i usaglašenog sastava Kadrovske komisije.



Odgovarajući na pitanja novinara Gutić je rekao da nije problem da i on podnese ostavku ukoliko je to u interesu SDA ali je i naglasio da ova dešavanja smatra pokušajem da se destabilizira rad Vlade i učini je neefikasnom u samom startu. Gutić je odbacio mogućnost da se radi o unutarstranačkom puču te novinare uputio na ministre koji su glasali protiv da od njih traže odgovor ko stoji iza pokušaja destabilizacije rada Vlade.

S.P./A.M.