TUZLARIJE - BILTEN TK

09.07.2008.
Potpisani ugovori o donaciji građevinskih paketa za povratnike


Danas su potpisani ugovori o donaciji građevinskih paketa za povratnike na pordučje Tuzlanskog kantona i 11 opština u Republici Srpskoj.



Vlada TK je iz Budžeta za 2008. godinu na ime podrške povratku raseljenih lica u prijeratna prebivališta, obezbjedila sredstva za nabavku 150 paketa građevinskog materijala za obnovu i 100 paketa građevinskog materijala za izgradnju gospodarskih objekata.

Pojedinačna vrijednost paketa za sanaciju stambenih jedinica je do 18.000, 00 KM i do 8.000, 00 KM, dok je vrijednost paketa za izgradnju gospodarskih objekata 4.000.00 KM.



U svom obraćanju ministar za obnovu, razvoj i povratak, Sead Mujanović je dobitnicima donacija čestitao i skrenuo pažnju na proceduru prijema građevinskog materijala. Naime, pored ugovora, povratnicima je danas uručeno i uputstvo za prijem donacije u kojem se decidno navodi postupak u slučaju reklamacije.

„Ovo je kao ostvarenje sna za mene i moju porodicu. Zahvaljujući ovoj donaciji konačno će moja djeca useliti u svoju kuću“, ističe Hamdija Pargan, povratnik na područje opštine Zvornik.

S obzirom na predstojeću proceduru izbora dobavljača građevinskog materijala ministar Mujanović je povratnike zamolio da budu strpljivi, a donacije će sigurno biti uručene najkasnije do kraja novembra ove godine.

Ova aktivnost bit će nastavljena i narednih dana da bi se, nakon potpisivanja ugovora, pristupilo konačnoj realizaciji pomoći povratnicima

U ime Ministarstva za obnovu razvoj i povratak TK ugovore je danas potpisao ministar Sead Mujanović.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): V.K.