TUZLARIJE - BILTEN TK

25.03.2015.
Za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK imenovana Almira Hurić
Tuzlarije


U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK donijela je Rješenje o imenovanju Almire Hurić, dipl.ekonomista za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog direktora, a najduže do tri mjeseca.

Vlada je donijela Rješenje o izmjeni Rješenja o privremenom imenovanju Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. U Rješenju o privremenom imenovanju Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja TK od 19.3.2015. godine umjesto člana Džibić Senada imenovan je Džidić Sead.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o imenovanju članova Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Tuzlanskog kantona ispred Vlade Tuzlanskog kantona. U ime Vlade TK u Ekonomsko-socijalno vijeće za područje Tuzlanskog kantona imenovani su Srđan Mićanović, ministar industrije, energetike i rudarstva, Abdulah Zukić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Edin Ajanović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja i Admir Huskanović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak.