TUZLARIJE - BILTEN TK

01.04.2015.
Prihvaćen Izvještaj o radu Kantonalne direkcije robnih rezervi
Direkcija u 2014. distribuirala oko 526 tona robe
Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je izvještaj o radu Kantonalne direkcije robnih rezervi Tuzla za 2014. godinu. Prema Izvještaju programski zadaci na očuvanju i obnavljanju postojećih robnih rezervi su u potpunosti realizovani tokom 2014. godine, za razliku od programskih zadataka na proširenju obima i strukture robnih rezervi kroz razne razvojne programe, prvenstveno zbog nedostatka sredstava za kapitalne projekte. Na to su u velikoj mjeri uticala dešavanja početkom i tokom 2014. godine. Za vrijeme trajanja prirodne nesreće na području Tuzlanskog kantona Kantonalna direkcija robnih rezervi je organizovala transport, prijem, skladištenje i distribuciju do krajnjih korisnika oko 526 tona razne robe.

Vlada TK dala je saglasnost na novi ugovor o uskladištenju nafte D-2 kojom raspolaže Kantonalna direkcija robnih rezervi Tuzla sa firmom „Kopex-
Sarajlić“ d.o.o. Srebrenik.

Određena količina nafte kojom raspolaže Kantonalna direkcija robnih rezervi Tuzla, kao i preostala količina humanitarne nafte koja je dodijeljena Tuzlanskom kantonu za vrijeme prošlogodišnjih elemantarnih nepogoda u prethodnom periodu je bila uskladištena u „Operator-Terminali Federacije“ d.o.o. Sarajevo – Podružnica Živinice. S obzirom da „Operator-Terminali Federacije“ nije u mogućnosti produžiti Ugovor o uskladištenju nafte, zbog neispunjavanja tehničkih i zakonskih uslova o uskladištenju naftnih derivata (neispravnost terminala Živinice koji je oštećen i dijelom devastiran u prošlogodišnjim poplavama) Kantonalna direkcija robnih rezervi Tuzla je bila primorana da u što kraćem vremenskom periodu izmjesti raspoložive količine nafte.

Kompromisno rješenje je nađeno sa firmom „Kopex-Sarajlić“ d.o.o. Srebrenik koja ima odgovarajuće uslove za uskladištenje naftnih derivata na području Tuzlanskog kantona i sa kojom je potpisan Ugovor o uskladištenju raspoložive količine nafte za 2015. godinu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK