TUZLARIJE - BILTEN TK

08.04.2015.
Vlada TK
Kriteriji za sufinansiranje troškova prijevoza učenika

Vlada TK donijela je Odluku o utvrđivanju kriterija za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za period april - juni školske 2014/2015. godine. Odobreno je sufinansiranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika koji stanuju na udaljenosti većoj od četiri kilometra od najbliže škole, a nisu obuhvaćeni subvencijama po drugim propisima i općim aktima.

Troškovi prijevoza bit će sufinansirani učenicima sa prebivalištem na području Tuzlanskog kantona na udaljenosti većoj od četiri kilometra od najbliže škole, koji pohađaju, kao najbližu, osnovnu školu na području drugog kantona. Izuzetno, prema dokumentu, Vlada Tuzlanskog kantona može odobriti sufinansiranje troškova prijevoza u iznosu od 50% iznosa utvrđenog pismenim ugovorom između prijevoznika i korisnika usluga prijevoza u vanlinijskom prijevozu za učenike kojima je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta dalo saglasnost za upis škole van njihovog školskog područja. Vanlinijski namjenski prijevoz učenika se može organizovati u slučaju nepostojanja redovnog linijskog prijevoza.

Iznos ukupne ugovorene mjesečne karte u linijskom prijevozu ne može biti veći od iznosa mjesečne karte koju najpovoljniji prijevoznik obračunava za iste relacije i istu kategoriju korisnika usluga.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK