TUZLARIJE - BILTEN TK

02.04.2015.
Održan prvi seminar o postupcima i načinu certifikacije po međunarodnim standardima
Predstavljajući dobro praksu iz prethodnih godina, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je ponovo pokrenulo održavanje besplatnih seminara o postupcima i načinima uvođenja različitih tipova certifikata po međunarodnim standardima za predstavnike malih i srednjih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Tako je u prostorijama Udruženja za razvoj NERDA u četvrtak 02. aprila 2015. godine održan prvi od planiranih pet seminara iz oblasti međunarodne certifikacije, a na temu certifikaciranja po ISO 9001:2008 odnosno prelazak na ISO 9001:2015, kao i procjena rizika kao stup izgradnje navedenog standarda.

U uvodnom dijelu seminara Ministrica razvoja i poduzetništva mr.sci Mirela Đaković je pozdravila prisutne poduzetnike i govorila o važnosti edukacije iz oblasti uvođenja standarda kvaliteta i praćenja svih aktuelnih dešavanja na ovom polju, kao i podršci koju ministarstvo pruža malim i srednjim preduzećima već duži niz godina.

Seminaru je prisustvovalo 22 polaznika iz ukupno 17 preduzeća i institucija. Gosp. doc.dr Nedim Čaušević, dipl.ing C.E.O.IRCA Lead auditor iz Instituta za Certifikaciju Sistema ICS iz Sarajeva kao predavač je prisutne upoznao sa predmetom i područjem primjene, rizicima kod ISO 9001:2015 i svim ostalim novinama kod navedenog standarda.

Ministarstvo će u narednom periodu nastaviti sa organizacijom još preostala četiri seminara iz oblasti certificiranja, te pozivamo predstavnike malih i srednjih preduzeća da na stranici Ministarstva razvoja i poduzetništva preuzmu obrasce i prijave se za učešće na narednim seminarima.

Priredio(la): Vlada TK