TUZLARIJE - BILTEN TK

16.07.2008.
Proglašeni pobjednici takmičenja biznis planova


Danas je na Univerzitetu u Tuzli u organizaciji Biznis Start-up Centra i Projekt menadžera TALDi održana svečana ceremonija dodjele certifikata učesnicima trening procesa poduzetničkog osposobljavanja i proglašenje najboljih 7 pobjednika četvrtog ciklusa podrške poduzetnički orijentiranim idejama.

Edukacijom u Centru je bilo obuhvaćeno oko 50 korisnika, a poslovne planove je uz konsultacije sa lokalnim ekspertima uspješno pripremilo i prezentiralo 24 učesnika edukativnog procesa. Ono što posebno karakterizira novi projekat je komponenta-Istraživanje i razvoj, koja je fokusirana na promociju i unapređenje tržišno orijentiranih, razvojno–istraživačkih projekta i razvijanje modela adekvatne podrške istraživačima i akademskom osoblju Univerziteta u Tuzli u saradnji sa austrijskim ekspertima.

Proces konačne selekcije najboljih poslovnih planova je obavila eksterna komisija koju su činili predstavnici Univerziteta u Tuzli, Vlade TK, Općine Tuzla, Razvojne asocijacije NERDA i predstavnik Hypo Alpe Adria banke, u prisustvu donatorske agencije ADA, dok će konačan izbor najboljih istraživačkih projekta biti obavljen u septembru mjesecu, kao završna aktivnost ove projektne godine.

Uz finansiranje projekta koje obezbjeđuje Austrijska Razvojna Agencija, lokalnu podršku realizaciji projekta je osigurao Univerzitet u Tuzli, Općina Tuzla, a sufinansiranje projekta se očekuje i od Vlade TK.

Rezultati finalne selekcije najboljih poslovnih planova u organizaciji Projekt menadžera TALDi i u prisustvu predstavnika Austrijske Razvojne Agencije - ADA, koja finansira projekat



Članovi komisije:
1. Prof. dr. Mirsad Đonlagić, Univerzitet u Tuzli
2. Safet Husanović, Općina Tuzla
3. Nurdin Muhamedbegović, Vlada TK
4. Enes Drljević, NERDA
5. Marjanko Divković, Hypo Alpe Adria banka

Priredio(la): V.K.