TUZLARIJE - BILTEN TK

22.04.2015.
U povodu zahtjeva Vlade TK:
Odgovor Agencije za reviziju privatizacije FBiH
Tuzlarije


Nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona zatražila od Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine da ispita i ocijeni ispravnost izvršene vlasničke transformacije u DD „Tvornica trasportnih uređaja" Tuzla stigao je odgovor u kojem Agencija navodi:

„Agencija za reviziju privatizacije u FBiH u skladu sa povjerenim ovlaštenjima vrši revizije privatizacije prema usvojenom Planu rada za 2015. godinu. Kako bi se zadovoljila teritorijalna zastupljenost privatiziranih subjekata unutar Federacije BiH, planirano je da se sa područja cijele FBiH revidira najmanje po jedan privredni subjekt, a najvećim dijelom sa područja Tuzlanskog kantona, budući da je najveći broj privatiziranih subjekata, upravo iz tog kantona. Lista izbora subjekata revidiranja je najvećim dijelom bazirana na osnovu Zaključka Vlade FBiH, a sa utvrđene liste privrednih subjekata koju je vlada FBiH donijela na 110. sjednici."
U odgovoru također stoji da će zbog ograničenih kadrovskih kapaciteta „Agencija za reviziju privatizacije u FBiH pristupiti pokretanju postupka revizije privatizacije „Tvornice trasportnih uređaja" d.d. Tuzla nakon što obezbijedi neophodan personal, odnosno po okončanju trenutno otvorenih revizija privatizacije."