TUZLARIJE - BILTEN TK

22.05.2015.
Vlada TK
Podrška projektu vodonsabdijevanja Gradačca


U cilju upoznavanja sa projektom vodosnabdijevanja Gradačca danas je održan sastanak kojem su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, ministar finansija Jakub Suljkanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Abdulah Zukić, savjetnik premijera Miralem Nuhanović, sekretar Ministarstva finansija TK-a Merima Hajdarević, načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić i pomoćnik načelnika za urbanizam Damir Kurjaković.

Tuzlarije


Općina Gradačac bi ovim projektom, prema riječima načelnika Dervišagića, riješila 90 % problema vodosnabdijevanja. Riječ je o projektu iza kojeg stoji Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u obliku zajma u iznosu do 6 miliona eura uz potencijalni investicioni grant u iznosu do 3 miliona eura za proširenje vodovodne mreže u ruralne dijelove općine Gradačac i zamjenu dotrajalih vodovodnih cijevi radi smanjenja gubitaka vode.

Potvrdivši da opravdanost projekta nije pod znakom pitanja, premijer Gutić je podržao izgradnju vodovoda koji će doprinijeti zaštiti okoline i poboljšati kvalitet komunalnih usluga u općini Gradačac te istaknuo kako će u narednom periodu razgovarati o mogućnostima iznalaženja najboljeg načina kako bi projekat bio realizovan

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK