TUZLARIJE - BILTEN TK

17.07.2008.
1.856.000 km za pomoć razvoju sporta na području TK
Potpisani ugovori o raspodjeli sredstava


Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Mirzeta Hadžić – Sukljkić danas je u ime Ministarstva aplikantima uručila ugovore po Programu raspodjele sredstava za fizičku kulturu i sport za 2008. godinu.



Ove godine Ministarstvo obrazovanja, neuke, kulture i sporta TK je za pomoć razvoju sporta na području Tuzlanskog kantona obezbijedilo 1.856.000, 00 KM, a sredstva je dobilo 159 aplikanata. „Kad kažemo da neko dijeli ovoliko novca onda je to za one koji nisu dobro upućeni ogroman iznos. To jeste tako, ali Ministarstvu i Vladi Tuzlanskog kantona je stalo da pomogne razvoj svih grana sporta, u onoj mjeri koliko je to u datom momentu moguće.“ u svom obraćanju prisutnim istakla je ministrica Hadžić – Suljkić.



Nakon podjele i potpisivanja ugovora u ime dobitnika i korisnika finansijskih sredstava, Vladi TK i Ministarstvu se zahvalio Mirsad Džonlagić predsjednik Sportskog saveza Općine Tuzla, „Ovo jesu velika sredstva, ali mogu sigurno da kažem da to nisu i dostatna sredstva pogotovu u ovom kantonu sa ovolikim brojem klubova. Međutim, uzimajući u obzir da se ova sredstva kontinuirano svake godine povećavaju i da se distribuiraju na jedan transparentan način siguran sam da će ova pomoć svakako pomoći razvoj sporta na ovom području.“

Prema riječima Ministrice sredstva su već odobrena i u narednih 15 dana trebala bi biti stavljena na raspolaganje aplikantima.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona