TUZLARIJE - BILTEN TK

16.05.2015.
Održan seminar: ˝Sistem upravljanja sigurnošću informacija“
Tuzlarije


U četvrtak, 14. maja 2015. godine u prostorijama Udruženja za razvoj NERDA u Tuzli, a u organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, održan je četvrti u nizu od pet besplatnih seminara iz oblasti međunarodne certifikacije, a na temu Sistem upravljanja sigurnošću informacija ISO/IEC 27001:2013.

U uvodnom dijelu prisutnim poduzetnicima se obratila Ministrica razvoja i poduzetništva Mirela Đaković, koja je predstavila značaj edukacija iz oblasti certificiranja i uvođenja međunarodnih standarda za MSP i obrte te naglasila da će Ministarstvo i u narednom periodu nastaviti sa organizacijom seminara ovog tipa.
Predavač na ovom seminaru Mr.sci. Dragan Simović iz ICS Sarajevo je govorio o uvodu u ISMS, definisanju osnovnih pojmova, oblicima informacija, CIA i DAD konceptima, sadržaju ISO 27001, upravljanju rizikom, fazama procjene rizika, metodologiji procjene rizika, incidentu informacijske bezbjednosti i usaglašenosti sa zakonom i drugim standardima.

Ministarstvo će u narednom periodu održati još jedan seminar iz oblasti BS 16001:2009 i EN ISO 50001:2011 standarda za Energetske menadžment sisteme te ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane privredne subjekte sa područja Kantona da uzmu učešće na navedenom seminaru.

Više informacija o seminarima i potrebnu dokumentaciju za prijavu za učešće na seminarima možete pronaći na službenoj web stranici Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona: www.mrptk.ba.

Priredio(la): mrptk.ba