TUZLARIJE - BILTEN TK

15.05.2015.
MUP TK: Početak odlučnog razračunavanja u svojim redovima
Tuzlarije
Jasmin Kurtić
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su jutros po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona četiri aktivna policijska službenika MUP-a TK.

Pored Samira Aljukića, nekadašnjeg komesara i komandira uniformisane policije MUP-a TK, uhapšeni su i Jasmin Kurtić, zamjenik šefa jedinice za specijalne namjene, saobraćajni policajac Adnan Аulović i službenik Policijske stanice Istok PU Tuzla Vedran Matović.

Službenici Federalne uprave policije uhapsili su ih zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Zloupotreba službenog položaja". U Kantonalnom MUP-u ova hapšenja ne smatraju kao sramotu već kao početak odlučnog razračunavanja u svojim redovima.


Prilog Federalne TV



- Ja kao ministar unutrašnjih poslova imam svoju ulogu odnosno odgovornost i javno ovdje obećavam građanima i policijskim službenicima da ću sve dok se budem nalazio na ovoj poziciji učiniti sve da se stvori nesmetano okruženje za normalan rad i funkcionisanje policije u cilju otkrivanja i lišenja slobode onih osoba koje su to zaslužile, rekao je za BHT1 ministar unutrašnjih poslova TK Alen Gadžo.


Prilog BHTV

Priredio(la): BHRT/FTV