TUZLARIJE - BILTEN TK

18.07.2008.
Odobren upis kandidata iz kategorije boračke populacije na prvu godinu fakulteta/akademije


Vlada Tuzlanskog kantona danas je, na 32. vanrednoj sjednici, dala saglasnost JU Univerzitet u Tuzli, da na I godinu dodiplomskog studija fakulteta/akademije Univerziteta u Tuzli upiše kandidate iz kategorije boračke populacije koji su položili prijemni ispit i obezbijedili bodovni minimum za upis.

Na spisku koji je do danas sačinjen nalazi se 213 kanidata iz ove kategorije, a Ministru za boračka pitanja data je saglasnost da zaključno sa 30.7.2008. godine Univerzitetu u Tuzli dostavi dopunjeni spisak, kako bi se obezbijedio upis svih kandidata iz ove kategorije, koji su položili prijemni ispit i obezbijedili bodovni minimum.

Ministru za boračka pitanja data je i saglasnost da po zaključenju drugog upisnog roka za akademsku 2008/2009. godinu, za studente iz kategorije boračke populacije, koji polože prijemni ispit i obezbijede bodovni minimum u drugom roku, Univerzitetu dostavi novi spisak, radi upisa i ovih kanidata na fakultete/akademiju na koje su aplicirali.

Odluka Vlade Kantona, koja je donesena shodno Zaključku Vlade od 10.7.2008. godine, u skladu je sa Zakonom o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih porodica, a donesena je na inicijativu i u sradnji sa boračkim organizacijama koje djeluju u Tuzlanskom kantonu.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.