TUZLARIJE - BILTEN TK

05.06.2015.
Vlada TK
Sačiniti analizu dugovanja Rudnika Kreka po osnovu neuplaćenih doprinosa
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak po zahtjevu ZD Rudnici “Kreka” d.o.o. Tuzla za ovjeru zdravstvenih legitimacija zaposlenika u kojem se od Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona traži da po izvršenoj uplati pune jednomjesečne obaveze od strane Rudnika Kreka Tuzla po osnovu neuplaćenih doprinosa za zdravstveno osiguranje radnika, izvrši ovjeru zdravstvenih legitimacija zaposlenicima Rudnika Kreka Tuzla za juni 2015. godine.

Tuzlarije


Zaključkom se također traži od Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, da sačini analitiku, te putem odgovarajućeg pisma-informacije, o istom upozna sve nadležne kantonalne i federalne organe i institucije.

Od Porezne uprave FBiH Vlada TK traži da preduzme sve zakonom propisane mjere i aktivnosti u vezi sa naplatom obaveza Rudnika Kreka Tuzla po osnovu neuplaćenih doprinosa za zdravstveno osiguranje, kao i obaveza drugih pravnih subjekata sa područja TK po istom osnovu.

Vlada je Zaključkom zadužila Zavod zdravstvenog osiguranja da izvrši ovjeru zdravstvenih legitimacija zaposlenicima privrednih društava i članovima njihovih porodica iz Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje na području Tuzlanskog kantona na period do 31.7.2015 godine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK