TUZLARIJE - BILTEN TK

04.06.2015.
Vlada TK
Odobrena sredstva za toplifikaciju mjesnih zajednica Bukinje i Šićki

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja o odobravanju sredstava Gradu Tuzla, dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava, za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okolice. Za projekat toplifikacije MZ Bukinje - II faza (naselje Kolone) odobreno je 927.375, 94 KM dok je za toplifikaciju MZ Šićki Brod - II faza odobren je iznos od 1.024325, 69 KM. Također je za pilot projekat – visinska zona MZ Kula (vrelovod+centralna podstanica)odobreno 371.795, 35 KM kao i 700.000, 00 KM za toplifikaciju naselja Divkovići u MZ Bukinje.

Tuzlarije


Vlada TK dala je saglasnost o odobravanju 74.790, 00 KM općini Gradačac dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Povećanje energetske efikasnosti putem utopljavanja zgrada organa uprave općine Gradačac”. Odluka je donesena budući da u prošloj godini nije došlo do implementacije navedenog projekta te je zahtjev za plaćanje okončane situacije općina Gradačac dostavila Ministarstvu dana 25.3.2015. godine.

U međuvremenu je donijet novi Program raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2015. godinu.
Vlada TK također je dala saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja kojom odobrava sredstva općini Kalesija, dodijeljena Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Poboljšanje energetske efikasnosti zgrade općine Kalesija”, u iznosu od 49.842 KM.

Vlada je dala saglasnost o odobravanju iznosa od 149.994, 81 KM općini Gračanica dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Utopljavanje objekta sportske sale Luke u Gračanici”.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK