TUZLARIJE - BILTEN TK

03.12.2008.
U povodu Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom
Pismo podrške premijera Mujića


U povodu 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić uputio je pismo podrške udruženjima i organizacijama koje u Tuzlanskom kantonu okupljaju osobe sa invaliditetom.

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i svoje lično ime svim udruženjima i organizacijama koje okupljaju osobe sa invaliditetom upućujem čestitke i riječi podrške u povodu 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.
Napori koje ove organizacije na području Tuzlanskog kantona ulažu kako bi osobe sa invaliditetom imale adekvatan položaj u našem društvu vrijedni su dubokog poštovanja.

Ti napori ujedno su i naša obaveza da tom pitanju svakodnevno posvećujemo dužnu pažnju i da činimo korake koji nas vode ka zajedničkom cilju, a to je puno poštivanje ljudskih prava i ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom u svim društvenim procesima.

Iako smo još uvijek daleko od tog cilja želim naglasiti da rezultati koji su postignuti proteklih godina nisu zanemarivi.
Najveće zasluge za te rezultate pripadaju upravo udruženjima i asocijacijama koje okupljaju osobe sa invaliditetom i ja želim izraziti svoju punu podršku njihovom radu.

Vlada Tuzlanskog kantona pruža i ubuduće će pružati maksimalnu podršku ovim organizacijama i udruženjima.

Naš zajednički cilj jeste stvaranje društva u kojem su šanse za sve jednake, jer samo u takvom društvu možemo govoriti o dosljednom poštivanju ljudskih prava.“

Ured Premijera
Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.