TUZLARIJE - BILTEN TK

15.06.2015.
Skupština TK danas o osnivanju Direkcije regionalnih cesta TK
TuzlarijeSkupština Tuzlanskog kantona danas će razmatrati prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona te o osnivanju javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

U nastavku osme redovne sjednice Skupštine, planirano je razmatranje i nacrta zakona o turističkim zajednicama, o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, te izmjena Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom.

Na dnevnom redu su i izmjene Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje na području TK-a, kao i Prijedlog odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Javnom zdravstvenom ustanovom Opća bolnica “Dr. Mustafa Beganović” Gračanica.

Bit će razmatrani i izvještaji o izvršenju budžeta TK-a za period 1.1.-31.12.2014. te o utrošku tekuće rezerve budžeta TK-a za period 1.1.-31.12.2014. godine, kao i o radu i poslovanju Univerziteta u Tuzli za 2014., o poslovanju Javnog preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla” d.o.o. za period 1.1.-31.12.2014. te o radu Komisije za koncesije za period 1.1.-31.12.2014. godine.

Priredio(la): Fena