TUZLARIJE - BILTEN TK

07.12.2008.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 68. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvui za rad i socijalnu politiku na Odluku kojom je odobren prijenos 314 002, 14 KM JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Sredstva su namijenjena za materijalnu sigurnost nezaposlenih osoba za mjesec oktobar 2008. godine.
U skladu sa Programom raspodjele sredstava sa pozicije Kapitalni transferi Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku kojom je općini Kalesija odobreno 350 000, 00 KM namijenjenih za izgradnju sportske dvorane.

Preduzeću DOO "Unioninvest-mašinska montaža" odobreno je 4 000, 00 KM za uplatu troškova prethodnog postupka radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka. Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na Odluku o izmjenama i dopunama Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2008. godini. Izmjenama je planirani iznos od 650 000, 00 KM za Sanaciju brane Modrac smanjen na 500 000, 00 KM čime se zaokružuje finansijska konstrukcija za izlicitiranu vrijednost I faze ovog Projekta, ukupne vrijednosti 1 681 813, 89 KM. Preostalih 150 000, 00 KM preusmjereno je za projekat odvodnjavanja oborinskih voda sa područja Doložal, općina Lukavac.

Vlada Tuzlanskog kantona je Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i
vodoprivrede dala saglasnost na Odluku o izmjeni Programa utroška sredstava za 2008. godinu, prikupljenih po osnovu odredaba Zakona o šumama. Izmjenama je za projekte koji imaju za cilj da unaprijede stanje šuma i šumarstva planiran iznos od 222 540, 00 KM, umjesto ranijih 225 540, 00 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni Odluke o prenosu stalnog sredstva u trajno vlasništvo. Prilikom knjiženja dokumenta i računa iz projekta LO.DE koji je realizovan sa Republikom Italijom utvrđeno je da je došlo do tehničke greške odnosno upisano je da je nabavna vrijednost računarske opreme 9 485, 19 KM, umjesto 9 475, 19 KM.Odlukom je ova greška otklonjena.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu pravosuđa i uprave

Tuzlanskog kantona za prijem u radni odnos na određeno vrijeme jednog državnog službenika, a do povratka uposlenika sa trudnièkog bolovanja.

Općinskom sudu u Živinicama data je saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme dva stručna saradnika za vođenje zemljišnih knjiga. Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o imenovanju Komisije za provođenje postupka javnog oglasa za izbor kandidata za imenovanje kantonalnog pravobranioca.

Vlada Tuzlanskog kantona razmatrala je ostavke predsjednika i člana Nadzornog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju, prof. Ćamila Selmanovića i prof. Pašage

Muratovića i donijela rješenje o razrješenju ovog Nadzornog odbora. Razmatran je i zahtjev Nijaza Čorbića za razrješenje dužnosti predsjednika Nadzornog odbora JP "Šume Tuzlanskog kantona" D.D. Kladanj. Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju prijedloga za razrješenje sa ove dužnosti, a konačan stav o tome donijet će Skupština ovog Dioničkog društva.


Odjeljenje za informisanje

Priredio(la): S.M.