TUZLARIJE - BILTEN TK

23.06.2015.
Vlada Tuzlanskog kantona danas o stanju sigurnosti
TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona danas će na sjednici razmatrati Informaciju o stanju sigurnosti na području ovog kantona za 2014. godinu.

Na dnevnom redu su i informacije o stanju u privrednim društvima iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje, prehrambene i drvne industrije, šumarstva i vodoprivrede na području TK-a za 2014. godinu, te o radu nadzornih odbora u privrednim društvima u kojima prava i obaveze vlasnika kapitala po osnovu državnog kapitala vrši Vlada TK-a za period I - XII 2014.

Vlada će se izjašnjavati, između ostalog, i o Prijedlogu odluke o prihvatanju teksta Sporazuma o preuzimanju obaveze plaćanja obračunatih a neuplaćenih određenih javnih prihoda, obveznika uplate Fabrike obuće “Aida” d.d. Tuzla.

Bit će razmatran i Izvještaj o realizaciji zadataka iz Programa razvoja zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u Tuzlanskom kantonu za period 2013. - 2014. godina.

Na dnevnom redu je i donošenje standarda i normativa visokog obrazovanja TK-a, kao i odluka o davanju saglasnosti na Prijedlog odluke o broju studenata za upis u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli te utvrđivanju visine školarine i participacije u troškovima studija u akademskoj 2015./16. godini.

Također, očekuje se i razmatranje prijedloga odluka o imenovanju koordinatora za poslove EU integracija uime Vlade TK-a te o davanju saglasnosti na Odluku o formiranju komisije za izradu Akcionog plana energijske efikasnosti javnih objekata na području ovog kantona.

Priredio(la): Fena