TUZLARIJE - BILTEN TK

26.06.2015.
Premijer Gutić primio u nastupnu posjetu palestinskog ambasadora
Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqa Namoora.

Razlog za posjetu, između ostalog, bilo je traženje rješenja za školovanje pet novih studenata iz Palestine.

Palestinski ambasador Namoor zahvalio se na svemu što je Vlada Tuzlanskog kantona do sada učinila za narod Palestine, posebno kada je u pitanju edukacija i smještaj mladih ljudi.

Tuzlarije


Premijer Gutić je obećao da će u narednom periodu Vlada Tuzlanskog kantona iznaći način da obezbijedi besplatno školovanje, smještaj i zdravstvenu zaštitu za pet budućih studenata iz Palestine.

- To je najmanje što možemo učiniti za palestinski narod u njihovoj borbi za opstanak. Kontinuirano sa pažnjom pratimo sve što se dešava u Palestini i saosjećamo sa njima. Veoma je važno da narod Palestine odškoluje što više mladih ljudi i u tome ćemo im svesrdno pomoći - kazao je premijer Gutić.

Pružanje gostporimstva studentima iz Palestine nastavak je višegodišnje saradnje, a boravak u Tuzli ambasador Namoor je iskoristio da istakne koliko njegova zemlja cijeni podršku i pomoć koju joj pruža Tuzlanski kanton, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Fena