TUZLARIJE - BILTEN TK

16.07.2015.
Zbrinuti zaposleni za čijim radom je prestala potreba u ustanovama obrazovanja
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona uspješno je završilo zbrinjavanje zaposlenika koji su djelimično ili potpuno ostali bez radnih zadataka.

Tuzlarije


U dogovorenom roku, a u skladu sa kriterijima za iskazivanje prestanka i potrebe za radom, kantonalne komisije za zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja, ukupno su zbrinule 214 zaposlenika.
Važno je istaći da je ove godine, iskazana potreba za većim brojem zbrinjavanja u osnovnim školama u odnosu na srednje škole, gdje se potreba zbrinjavanja uposlenih smanjila. Od 126 osoba koje su proglašene tehnološkim viškom u ustanovama osnovnog obrazovanja na području Tuzlanskog kantona, njih 118 raspoređeno je u osnovne škole, dok je preostalih 8 zaposlenika zbrinuto u srednje.
Komisija za zbrinjavanje zaposlenika, za čijim radom je prestala potreba u srednjem obrazovanja od 88 zaposlenih, 14 je zbrinula u osnovne škole. Preostalih 74 zaposlenika raspoređeni su u srednje škole, od čega njih 14 na puno radno vrijeme u skladu sa iskazanim potrebama.
Svi zaposlenici, za čijim radom je prestala potreba u cijelosti ili djelimično su zbrinuti, dakle ni jedan zaposlenik nije ostao bez radnih zadataka.
Prema podacima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, koji su bazirani na podacima iz škola, a u vezi su sa kretanjem broja upisa u osnovne i srednje škole Tuzlanskog kantona, iskazanim potrebama za rad u ustanovama obrazovanja i ove godine, biće raspisani konkursi za prijem novog nastavnog osoblja.




MINISTARSTVO OBRAZOVANJA
NAUKE, KULTURE I SPORTA TK