TUZLARIJE - BILTEN TK

17.11.2008.
Ostale Odluke vlade TK donesene na redovnoj 66. sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je Elaborat o opravdanosti preuzimanja suosnivačkih prava i obaveza nad Javnom ustanovom Specijalna biblioteka „Behram-beg“ u Tuzli.

Ukoliko Skupština prihvati prijedlog da Tuzlanski kanton preuzme dio suosnivačkih prava i obaveza Vlada Kantona preuzet će obavezu finansiranja bruto-plata i naknada zaposlenika biblioteke, te prava kod imenovanja predstavnika u nadzorne i upravne odbore, davanje saglasnosti za imenovanje i razrješenje direktora ustanove i kod donošenja drugih akata.

Drugi suosnivač, Islamska zajednica u BiH (sadašnji osnivač) finansirala bi izdatke za meterijal i usluge, sredstava za rad i naknade članovima nadzornih i upravnih odbora i troškove programa kulturnih manifestacija. Danas je utvrđen i prijedlog Odluke o preuzimanju dijela osnivačkih prava i obaveza nad ovom javnom ustanovom, koja će biti upućena Skupštini Tuzlanskog kantona na razmatranje.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjenama Odluke o odobravanju sredstava sa pozicije „Kapitalni transferi“ Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Iznos sredstva ostao je isti, a izmjenama je korigovana namjena. U skladu sa ovom Odlukom sredstva će biti utrošena za ljetno i zimsko održavanje aerodromskih površina (469 190, 00 KM) i za rekonstruktciju sistema aerodromske rasvjete (63 500, 00 KM).

Vlada Tuzlanskog kantona je Ministarstvu obrazovanje, nauke, kulture i sporta dala saglasnost za pokretanje postupak popune upražnjene pozicije državnog službenika na određeno vrijeme.
Uredu za internu reviziju data je saglasnost za pokretanje postupka popune dvije upražnjene poziciji stručnog savjetnika za internu reviziju.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.