TUZLARIJE - BILTEN TK

08.07.2015.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK
Ambasadorica Francuske u BiH posjetila MONKS
Tuzlarije


Njena ekselencija Claire Bodonyi, ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini, danas je posjetila Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona. Tokom razgovora sa ministricom Mirsadom Begović razmatran je nastavak saradnje na projektu “Prvi ruralni dom u BiH”, koji je otvoren u Gračanici pod nazivom Porodični ruralni edukativni centar Živinice.

Također, razgovaralo se i prijedlogu za razmatranje novih mogućnosti za aktiviranje učenja francuskog jezika u školama i na Univerzitetu u Tuzli.
“Francuski jezik bitan je za učenje u školama, kao i na univerzitetu, jer postoje perspektive za ekonomski razvoj sa zemljama koje govore francuski jezik, mislimo razvijati saradnju na privrednom polju, treba da se poveže stručno obrazovanje i jezik”, kazala je ministrica Begović.

Ambasadorica Francuske, g-đa Bodonyi izrazila je zadovoljstvo susretom, te je kazala:”Drago mi je da dijelimo isto mišljenje, preostaje nam da radimo, da pronađemo zajedničke mogućnosti, za saradnju koja je na početku, kao i za druge saradnje koje su u planu.”


Priredio(la): MONKS TK