TUZLARIJE - BILTEN TK

03.07.2015.
Sjednica Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam
Selimović: Zavod za zapošljavanje TK treba biti servis privredi
Tuzlarije Inicijativa za uspostavljanje partnerskog odnosa između JU “Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona” i Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla (KPK), razmatrana je danas na sjednici Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam u proširenom sazivu.

Predsjednik ovog odbora Kasim Selimović ocijenio je da u prethodnom period saradnja ovih institucija nije bila odgovarajuća, što se vidi po broju nezaposlenih, te je odlučeno da se održi zajednički sastanak radi uspostave saradnje koja bi trebala dati određene rezultate.

-Cilj je da JU "Zavod zapošljavanje TK" bude servis privredi, a ne kao što je dosada bila praksa da postoje samo za sebe - rekao je Selimović.

Smatra da je potrebno da rad Zavoda bude efikasniji i transparentniji te da podaci budu pristupačni svima.

Direktor Zavoda za zapošljavanje TK-a Senad Muhamedbegović kaže da je prema planu i programu rada Zavoda predviđena saradnja s udruženjima, poput Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore te izražava nadu da će u budućnosti biti još sličnih aktivnosti.

Na današnjoj sjednici razmatra se i Nacrt zakona o Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona.

-U toku izrade nacrta zakona nije kontaktirana ni KPK Tuzla, niti turistička zajednica, pa ćemo iskoristiti period za javnu raspravu do 25. jula da obavijestimo sve članice da se informiraju o nacrtu zakona - kazala je članica Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam KPK Tuzla.

Priredio(la): Fena