TUZLARIJE - BILTEN TK

07.08.2015.
Odluke Vlade TK
Amir Jahić vršilac dužnosti direktora JU Direkcija regionalnih cesta TK
TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 2.000, 00KM Kantonalnom tužilaštvu TK za nabavku klima uređaja u hodniku zgrade i server sobi.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o poništavanju objavljenog Javnog oglasa, utvrđivanju teksta i raspisivanju ponovnog Javnog oglasaza nominiranje kandidata za upražnjene pozicije članova, odnosno predsjednika Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Šume Tuzlanskog kantona” DD Kladanj, u ime državnog kapitala.

Vlada TK donijela je Odluku o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice“Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava” Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iPoljoprivrednom zavodu u iznosu od 15.000, 00 KM na ime nabavke računarske i druge opreme.
Vlada je odobrila finansijska sredstva Poljoprivrednom zavodu u iznosu od 5.000, 00 KM na ime rekonstrukcije i investicionog održavanja zgrade Poljoprivrednog zavoda.

Vlada TK donijela je Odluku o dopunama Odluke o korištenju mobitela.
Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnostina Odluku o izmjenama Pravila Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona od 30.7.2015.godine. Odluku o izmjeni Pravila JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, bilo je potrebno izvršiti zbog usaglašavanja sa Zakonom o osnivanju JU Direkcija regionalnih cesta, a sve u cilju što boljeg rada i funkcionisanja Direkcije.

Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti za prijem u radni odnos jednog državnog službenika i pet namještenika. Riječ je o radnim mjestima načelnika Sektora za materijalno-finansijske i opće poslove u MUP TK-a - (rukovodeći državni službenik sa posebnim ovlaštenjima i odgovornostima, višeg referenta za poslove pisarnice - kurir u MUP TK-a-namještenik, višeg referenta za provođenje propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Odjeljenju za administraciju Gračanica i Doboj Istok 2 izvršioca namještenika, višeg referenta zaprovođenje propisa o putnim ispravama u Odjeljenju za administraciju Kladanj-namještenik i šefa pisarnice u Odjeljenju za administraciju Kalesija-namještenik . Potreba za prijem u radni odnos novih uposlenika ukazala se nakon sticanja prava na penziju i smrtnih slučajeva prethodnih uposlenika.

Vlada Tuzlanskog kantona, u okrviu kadrovskih pitanja, donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona od 30.7.2015. godine o imenovanju Amira Jahića za vršioca dužnosti direktora JU Direkcija regionalnih cesta TK, do završetka konkursne procedure, a najduže 90 dana.

Vlada je također donijela i niz rješenja o privremenom imenovanju članova školskih odbora osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK