TUZLARIJE - BILTEN TK

06.08.2015.
Izmjena upisnih kvota
Predlaže se upis svih kandidata koji su položili prijemni u prvom roku

TuzlarijeVlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju prethodne saglasnosti na Prijedlog Odluke Senata Univerziteta u Tuzli od 15.7.2015. godine o izmjenama Odluke o broju studenata za upis u prvu godinuprvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzlite utrđivanju visine školarine i participacije u troškovima studija u akademskoj 2015/12016. godini.

Nakon provođenja prvog upisnog roka za upis studenata u prvu godinu prvog iintegriranog prvog i drugog ciklusa studija u 2015/16. godini, Senat Univerziteta je razmotrio konačne rang-liste te utvrdio da su na određenim studijskim programima kandidati položili prijemni ispit, ali nisu ušli u prvobitnu planiranu kvotu upisa utvrđenu Odlukom Senata o broju studenata za upis, na koju je Vlada dala prethodnu saglasnost.

Senat je utvrdio Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli te utvrđivanju visine školarine i participacije u troškovima studija u akademskoj 2015/16. godini, kojom se predlaže upis svih kandidata koji su u prvom upisnom roku položili prijemni ispit.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK