TUZLARIJE - BILTEN TK

30.07.2015.
Vlada TK
Potpisani ugovori za finansiranje projekata iz oblasti zaštite okolice

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović i načelnik Općine Doboj Istok Kemal Bratić potpisali su danas Ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju sedam projekata iz oblasti zaštite okolice. Ukupna vrijednost projekata je 56.387, 73 KM.

Tuzlarije


Shodno potpisanim ugovorima u narednom periodu Općina će realizirati projekte ukoritavanja lokalnog vodotoka Škola – Polje u MZ Klokotnica, u vrijednosti 18.431, 90 KM, vanjskog uređenja ispred sportske dvorane u MZ Brijesnica Velika, vrijednosti 6.510, 00 KM, te sanirati divlje deponije na području Općine Doboj Istok vrijednosti 6.010, 00 KM.

Također, realizirat će se i projekat ucjevljenja kanala ispod benzinske pumpe MZ Brijesnica Velika vrijedan 4.960, 80 KM, kanala Vega MZ Brijesnica Velika vrijednosti 6.972, 03 KM i kanala Gnječe u MZ Klokotnica u vrijednosti 6.996, 00 KM, te uređenja dijela obale u MZ Lukavica Rijeka čija je vrijednost 6.507, 00 KM.
Inače Općina Doboj Istok je u proteklom periodu dostavila zahtjeve za finansiranje pomenutih projekata, a obzirom da su ispunjeni svi uslovi, kao i da su završeni projekti iz prethodne godine, te opravdan utrošak dodijeljenih sredstava, Ministarstvo je donijelo, a Vlada dala saglasnost na Odluku o odobravanju finansijskih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti zastite okolice.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK