TUZLARIJE - BILTEN TK

29.07.2015.
Vlada TK
Za podršku manifestacijama kulture 50.000 KM

TuzlarijeNa jučerašnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice Manifestacije kulture od intersa za Tuzlanski kanton za 2015. godinu. Za ove namjene u Budžetu Tuzlanskog kantona planirano je 50.000, 00 KM.

Ovim sredstvima finansirat će se se pojedinačni programi/projekti – manifestacije pravnih lica koja organizuju tradicionalne i druge značajne pozorišne, književne, muzičko-scenske, muzičke, plesne, muzejske, likovne, galerijske i arhivske manifestacije, tribine, simpozije i programe, koji afirmišu kulturu, kulturno stvaralaštvo i kulturno-historijsko naslijeđe Tuzlanskog kantona i doprinose njegovom očuvanju, uključuju programe međunarodne saradnje, znače obilježavanje godišnjica rada ustanova kulture i obrazovanja i na drugi način nisu ostvarili pravo na sufinansiranje iz Budžeta TK u 2015. godini.

Zbog ograničenog izvora sredstava, aplikant može predložiti jedan program/projekat za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton, a za takvu manifestaciju se može dodijeliti maksimalno 10.000 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK