TUZLARIJE - BILTEN TK

12.08.2015.
„I ovo je Tuzla“:
Festival za mlade na kompleksu Panonskih jezera
U okviru tradicionalne manifestacije "Ljeto u Tuzli", Udruženje „Zemlja djece u BiH“ realizuje jednodnevni festival za djecu i mlade pod nazivom „I ovo je Tuzla“. Aktivnosti se realizuju danas na kompleksu Panonskih jezera od 10:00 do 14:00 sati.

Tuzlarije


- Prisutni sugrađani će imati priliku da učestvuju u aktivnostima kao što su „mala škola slikanja“, kreativni kutak, muzički kutak u kojem mogu naučiti osnove sviranja na gitari i afričkim bubnjevima. Cilj nam je da sagledamo mišljenja i percepciju djece vezano za potencijale lokalne zajednice, te da postanu svjesni vrijednosti istih, kao i važnosti njegovanja i očuvanja istih. Na ovaj način će djeca i mladi usvojiti vještine izrade rukotvorina kao i tehnika slikanja, te će postati promotori prirodnih i kulturnih bogatstava kojima obiluje naš grad - ističu organizatori.

Sve navedene društvene, edukativne i kreativne aktivnosti će djeci pružiti mogućnost socijalizacije i integracije, razvijanja specifičnih vještina, a sve protkano temom „kulturna i turistička bogatstva Tuzle“.

Radovi, odnosno suveniri nastali tokom kreativnih radionica bit će distribuirani posjetiocima, targetirajući turiste koji su u posjeti našem gradu. Od crteža nastalih tokom „male škole slikanja“ napravit će se izložba koji će pokazivati ljepote grada Tuzle.

S.P.