TUZLARIJE - BILTEN TK

14.08.2015.
Radni sastanak sa volonterima
Tuzlarije


U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i Službe za zapošljavanje TK danas je održan radni sastanak sa 215 volontera koji su ušli na Konačnu listu kandidata za obavljanje volonterskog staža. Na sastanaku su kandidati bili upoznati sa detaljima budućeg angažmana po Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica.

Sastanku je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić koji je naglasio da je 215 pripravnika volontera uključeno u projekat Ministarstva za koji je ove godine planirano 800 hiljada KM.

Tuzlarije


„One obaveze koje stvorimo mi ćemo i ispuniti a ovim činom omogućujemo da ovi mladi ljudi odrade pripravnički staž kod privrednih društava. Mi smo već završili jedan projekat stipendiranja, ovo je drugi projekat kojim pokazujemo nastavak društvene odgovornosti ove Vlade, a obaveze koje imamo prema ovim ljudima mi ćemo 100 posto ispuniti u planiranom roku“, rekao je premijer Gutić.

Pozdravljajući prisutne volontere resorni ministar Fahrudin Skopljak rekao je da je uvjeren da u prepunoj sali BKC trenutno skoncentrisana najveća pamet Tuzlanskog kantona i još jednom pozvao poslodavce TK da se prijave za učešće u IV Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica.

„Njima je u interesu da učestvuju jer dobijaju mlade ljude besplatno na godinu dana“, rekao je, ovom prilikom, ministar Skopljak.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK