TUZLARIJE - BILTEN TK

13.11.2008.
Njemačka firma ˝Bode Panzer˝
Interes za investiranje u Tuzlanskom kantonu


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se sastao sa vlasnikom i direktorom njemačke firme BODE PANZER Frankom Steinhardtom.



Riječ o firmi, sa tradicijom dugom 150 godina, koja proizvodi osiguravajuće tehnike za banke. Glavni proizvod ove firme, koja je prisutna na tržištima u cijelom svijetu, je ATM bankomat.

Već tri godine BODE PANZER uspješno saradjuje sa firmom Europroduct Tuzla. S obzirom na dobro iskustvo u BiH gospodin Steinhardt je izrazio namjeru da u Tuzlanskom kantonu otvori sjedište dijela svoje proizvodnje, odnosno prozvodnje trezora za bankomate.

U ovoj firmi bi kroz dvije faze bilo uposleno više od 100 ljudi, a riječ je o proizvodu za koji je dugoročno obezbijeđeno tržište.

Danas je zatražena podrška i pomoć Vlade Tuzlanskog kantona i nadležnih institucija u pronalaženju adekvatnog prostora za pokretanje proizvodnje i obezbjeđenja kvalitetnih kadrova, uglavnom bravara i varilaca.

Premijer Tuzlanskog kantona je pozdravio najavu moguće investicije u Tuzlanskom kantonu.

„Sve što Vlada i resorno Ministarstvo mogu učiniti u cilju podrške ovom poslovnom poduhvatu biti će učinjeno, jer projekti koji obezbjeđuju nova radna mjesta naš su prioritet“ istakao je premijer Mujić.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona