TUZLARIJE - BILTEN TK

25.08.2015.
Odlučeno na redovnoj sjednici Vlade TK
Pola miliona KM za socijalno zbrinjavanje zaposlenika


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Program mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzaća ostali ili ostaju bez posla.

Tuzlarije


Riječ je o 23 uposlenika od čega je 6 iz „Tvornice transportnih uređaja d.d. Tuzla, jedan iz „Livnice čelika“ d.o.o. Tuzla, šest uposlenika „Bosnia Valves“ d.o.o. Tuzla, dva iz „Elektromontaže“ d.o.o. Tuzla, jedan uposlenik „Rudnika nemetala Kladanj“ d.o.o. Kladanj i jedan iz „Poleta“ d.d. Tuzla te 6 uposlenika UI Elektromontaža" Tuzla u stečaju.

Iznos sredstava za realizaciju Programa je 469.435, 91 KM a obezbjeđuju se iz Budžeta Tuzlanskog kantona, po Programu za sanaciju i restruktuiranje privrednih subjekata, pomoći privrednim subjektima u poteškoćama i kupovinu dionica ili udjela u privrednim društvima iz sredstva ostvarenih u procesu privatizacije i deponovanih kod Razvojne banke Federacije BiH (sredstva na ESCROW računu) za 2015. godinu.

Ovim programom biće uplaćeni dospjeli, a neuplaćeni doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje u cilju povezivanja staza radnika i to za preduzeca koja u strukturi kapitala imaju učešće državnog kapitala 51 % i više i u kojima Vlada TK vrši prava i obaveze upravljanja državnim kapitalom.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK