TUZLARIJE - BILTEN TK

02.09.2015.
Susret sa Tursko – bosanskohercegovačkim udruženjem privrednika
Tuzlarije


Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić susreli su se danas sa predsjednikom i delegacijom Tursko – bosanskohercegovačkog udruženja privrednika predvođenom predsjednikom Udruženja Abdurahmanom Uevakom.

Privrednici su prezentirali rad i ciljeve udruženja, kao i neke od poteškoća s kojim se turski privrednici u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini susreću. Kada je u pitanju Tuzlanski kanton Udruženje okuplja pedesetak privrednih subjekata, odnosno nešto više od stotinu građana Republike Turske koji stalno ili povremeno borave, rade i privređuju na području našeg kantona.

Premijer Gutić je izrazio dobrodošlicu članovima udruženja, ali i svim investitorima koji dolaze u Tuzlanski kanton. Istaknuta je svjesnost problema i barijera koje se javljaju u poslovanju, te akcentirana podijeljenost nadležnosti između nivoa vlasti u BiH.

„Mi, kao Vlada, stojimo na raspolaganju svim iskrenim investitorima, da budemo njihov servis koji će im omogućiti jednostavnije i lakše prevazilaženje poslovnih poteškoća. Za rješavanje svih problema koji su u nadležnosti kantonalne vlade, u Vladi TK imat ćete uvijek iskrenog partnera. Za ono što je izvan naše moći, potrudit ćemo se da budemo konekcija prema onima u čijoj nadležnosti jeste rješavanje poteškoća“ istakao je premijer Gutić i ovlastio ministra Hodžića da, s obzirom na nadležnost i resor Ministarstva razvoja i poduzetništva bude direktna i prva kontakt osoba u ime Vlade TK s kojom će privrednici kontaktirati.