TUZLARIJE - BILTEN TK

22.07.2008.
Kanton i Općina Tuzla udruženim snagama obnavljaju devastiranu dionicu puta


Na danas održanoj 123. sejdnici Kolegija kod općinskog načelnika, Kemal Kurević, pomoćnik načelnika za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, izvijestio je o aktivnostima vezanim za izvođenje građevinskih radova na hitnoj rehabilitaciji i sanaciji regionalne ceste R-459 u Tuzli. Radi se o dionici od Brčanske Malte do druge kapije Vojne kasarne, koja je već godinama u vrlo lošem stanju.



Kurević je naglasio da su sve predradnje za rekonstrukciju ove dionice završene, misleći na kompletnu promjenu vodovodne mreže kao i radove vezane za toplovodnu mrežu.

Prema riječima načelnika Općine Tuzla, Jasmina Imamovića, raspisan je poziv za odabir najpovoljnijeg ponuđača.

- Cesta je kantonalna a mi ćemo po sistemu “marka na marku” finansirati sanaciju zajedno sa Vladom TK. S obzirom da je to kantonalna cesta mi nismo imali pravo da je obnavljamo ali svake godine to je bio jedan od naših prioriteta upućenih prema Kantonu i konačno smo uspjeli u našim pregovorima. Ima i jedno opravdanje zašto se toliko čekalo, nije nam odgovaralo da to radimo dok nije završen cjevovod. Završili smo kompletan cjevovod i dio podzemnih instalacija vezanih za centralno grijanje, objašnjava Jasmim Imamović načelnik Općine Tuzla.

Predradnje su urađene, raspisan poziv za najboljeg ponuđača za izvođenje radova te ostaje da građani Tuzle, a naročito stanovnici istočnog dijela grada, sačekaju da se planirane aktivnosti i realizuju.

S.M.