TUZLARIJE - BILTEN TK

08.09.2015.
Održana redovna sjednica Vlade TK
Odluke Vlade TK u okviru kadrovskih pitanja
U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK donijela je Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata Muzafera Brigića, dipl.ekonomista iz Banovića za Nadzorni odbor Rudnika soli „Tuzla“ d.d. Tuzla.
Vlada je također dopnijela Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata Amira Sejdinovića, dipl.inž.zaštite od požara iz Lukavca za Nadzorni odbor u „Global Ispat Koksna Industrija“ d.o.o. Lukavac.

Tuzlarije


Vlada TK donijela je Rješenje o razrješenju Nermina Hodžića kao predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, na lični zahtjev.
Vlada je donijela Rješenje o privremenom imenovanju Mirsada Selimovića za predsjednika Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na period utvrđen Rješenjem o privremenom imenovanju Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.
Vlada je donijela i Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona. U Upravni odbor Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca imenovani su Muhamed Čajlaković kao predsjednik i članovi Sejo Ibrahim Agić, Mirel Mišković, Muradif Šarić i Elvira Muhić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK