TUZLARIJE - BILTEN TK

09.09.2015.
Odluke iz oblasti civilne zaštite
Za komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite postavljen Hasan Fehratović
Vlada TK donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Kantonalnog štaba civilne zaštite o dodjeli jednokratne novčane pomoći Općini Gradačac za otklanjanje posljedica nastalih od prirodne nesreće klizanje zemljišta u 2015. godini.

Tuzlarije


Riječ je o iznosu od 20.000, 00 KM namijenjenom za otklanjanje posljedica nastalih od prirodne nesreće klizanje zemljišta, koja je zadesila općinu Gradačac u periodu od 17.2. do 8.6.2015. godine.

Vlada TK donijela je Odluku kojom prihvata tekst Zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za otklanjanje posljedica nastalih djelovanjem prirodne nasreće klizanje zemljišta na području općine Gradačac u 2015. godini.

Odlukom je ovlašćen premijer TK da potpiše Zahtjev te zadužena Kantonalna uprava civilne zaštite da u saradnji sa Kantonalnom komisijom za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća relevantnu dokumentaciju uputi Federalnoj Vladi i Federalnom štabu civilne zaštite putem Federalne uprave civilne zaštite na daljni postupak.

Vlada Tuzlanskog kantona, donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Kantonalnog štaba civilne zaštite.
Vlada je donijela Rješenje o izmjenama Rješenja o postavljenju komandanta, načelnika i članova Kantonalnog štaba civilne zaštite. Za komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite postavlja se Hasan Fehratović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice dok su za članove imenovani Ishak Gergić, pomoćnik ministra za industriju – zadužen za industriju, energetiku i rudarstvo i Elvira Salihović, pomoćnica ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu – zadužena za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Vlada Tuzlanskog kantona imenovala je Kantonalnu komisiju za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća na period od četiri godine u sastavu: Ljiljana Pavljašević, dipl. ecc. – zaposlena u Kantonalnoj upravi civilne zaštite – predsjednik i članovi Ajša Softić, dipl. ing. agronomije – zaposlena u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Fahrudin Delić, dipl. ing. arhitekture – zaposlen u Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice, Amir Jahić, dipl. ing. geologije, zaposlen u JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, Munib Mujkić, dipl. ing. mašinstva – zaposlen u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.

Poslove sekretara Kantonalne komisije obavljat će Sadmir Avdibegović, stručni savjetnik za zaštitu i spašavanje u Kantonalnoj upravi civilne zaštite.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK